3. HIDEGKÚTI AMATŐR FOTÓPÁLYÁZAT

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület, a 

6. Hidegkúti Sportparádéhoz kapcsolódóan, ismét fotópályázatot hirdet.

Beküldési határidő: 2019. augusztus 31. éjfél

Nevezési díj: nincs

A képeket a következő email címre várjuk: foto@csaladiiranytu.hu

A Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület 2019. szeptemberében immár 6. alkalommal rendezi meg a Hidegkúti Sportparádét, amelynek célja, hogy az itt élők jobban megismerhessék kivételes lakókörnyezetünket, az itt helyben végezhető sporttevékenységeket és persze egymást is.

A programot, amelynek sikere már a kezdetektől fogva felülmúlta minden várakozásunkat, évről évre igyekszünk újabb résztvevőkkel és elemekkel színesíteni. Támogatóinknak köszönhetően, két évvel ezelőtt egy rég dédelgetett álmunk valósulhatott meg az első hidegkúti amatőr fotópályázat kiírásával és lebonyolításával.

A hagyományt folytatva, idén nyáron újra arra buzdítunk mindenkit, hogy vegye elő fényképezőgépét vagy okos telefonját, és ragadja meg a pillanatot, amelyet szívesen megosztana szomszédjaival is.   

A fotópályázatra idén egy – ám igen tág – kategóriában várjuk a fényképeket: 

NYÁR! MOZGÁS! HIDEGKÚT!

Olyan fotókat várunk idén, amelyek megmutatják nekünk, hogy hogyan telik a nyár elsősorban itthon, Pesthidegkúton, de természetesen örömmel fogadjuk az egész II. kerületben, illetve a vonzáskörzetben (Nagykovácsi, Solymár, …stb.) készült fényképeket is. Kifejezetten örülünk annak, ha a fotók valamilyen sport, vagy egyéb önfeledt tevékenységet örökítenek meg. Kérjük, hogy a beküldésnél mindenképpen szerepeljen a kép készítőjének neve, és a fotózás helye. A díjazásnál csak a pályázati feltételeknek megfelelő munkákat vesszük figyelembe. A legjobb képekből 2019. szeptember 14-én kiállítást rendezünk a 6. Hidegkúti Sportparádé helyszínén a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontban, illetve egy későbbi időpontban a Hüvi Szolgáltatóháznan is.

A zsűri által legjobbnak ítélt fotókat természetesen idén is díjazni fogjuk.

További részletek és pályázati feltételek:

Fotópályázat AMATŐR fotósoknak

A Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület a 6. Hidegkúti Sportparádéhoz kapcsolódóan fotópályázatot hirdet

Beküldési határidő: augusztus 31. éjfél


A képeket a következő email címre várjuk: foto@csaladiiranytu.hu

Nevezési díj: nincs

Pályázati feltételek:
 

– a képek Pesthidegkúton és környékén készüljenek, az itteni környezetet, életet és sportéletet mutassák be. Az e területeken kívül készült fotókat nem tudjuk elfogadni.


– a képek kizárólag saját munkák lehetnek. Nevezésükkel a pályázók elismerik, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, az nem sérti harmadik fél jogait.


– minden pályázó kategóriánként legfeljebb 3 darab képet küldhet be. Több pályamű beküldése esetén az egyesület tagjai választanak ki hármat a pályázatra.


– a képeket .jpg formátumban várjuk, jó minőségben (A beküldött kép/ek mérete az eredeti jpg fájl mérete legyen, de a hosszabbik oldal minimum érje el a 2500 pixelt) A nem megfelelő méretű fotók nem vesznek részt a pályázatban. 


– beküldéskor az email tárgyához kérjük beírni: „Fotópályázat”

– a levélben kérjük feltüntetni a szerző nevét (valós), a kép/képek címét, a kép készülésének helyét és időpontját. A pályázaton a pályázat megjelenése előtt  készült képekkel is lehet indulni.

– kérjük, hogy a képeket a beküldött emailhez csatolják, egyéb fájlküldő rendszeren keresztül a fotókat nem áll módunkban letölteni
– a képek digitális feldolgozásánál csak alapvető képjavításokat fogadunk el: fényerő, kontraszt, színegyensúly, gradációs görbe, színezet/telítettség.
NEM megengedett: nagyobb módosítások, illetve képelemek eltávolítása és hozzáadása
Megengedett: a kép készítése, vágása során keletkezett technikai hibák, karcok, fényérzékelőre tapadt por eltávolítása. Engedélyezett a zavaró képrészletek levágása, a kép orientációjának módosítása. Kérjük, hogy a kép korrekciója esetén fokozottan figyeljenek arra, hogy kép mérete még megfelelő maradjon! 

– A képek keretezését, vízjelezését, dátumozását kérjük mellőzzék!

A pályázati feltételeknek nem megfelelő képeket sajnos nem áll módunkban elfogadni!

A hivatalos eredményhirdetés és a díjak átadása 2019. szeptember 14-én lesz a Hidegkúti Sportparádén. A nyerteseket e-mailben értesítjük, illetve nevüket az egyesület honlapján (www.csaladiiranytu.hu), illetve Facebook oldalán (www.facebook.com/HidegkutiCsaladiIranytu) is közölni fogjuk.

Egyben kérjük a nyerteseket, hogy jelenjenek meg a hivatalos díjátadáson a 6. Hidegkúti Sportparádén, melynek várható pontos időpontjáról e-mailben adunk majd tájékoztatást. 

A fotók beküldésével egyidejűleg a pályázó beleegyezik, hogy a pályázatra beküldött képeket a Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület szerzői jog érvényesítése nélkül bármikor felhasználhatja. (Kiállítások, kiadványok, sajtó. stb….)

A legjobb alkotásokból kiállítást rendezünk a 6. Hidegkúti Sportparádén, majd a HÜVI Szolgáltatóházban és egyéb helyszíneken is. 

Szervező és adatfeldolgozás:


A fotópályázat szervezője a Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület.  A pályázattal kapcsolatos adatfeldolgozást a Szervező végzi. A fotók beküldésével a felhasználók egyidejűleg kifejezetten és önkéntesen elfogadják a kiírásban szereplőket.

Díjazás:

A nyertes képeket legalább 3 tagú zsűri választja ki.

A zsűri értékelése alapján a 3 legjobb fotót díjazzuk kategóriánként. A  helyezettek tárgynyereményeket kapnak helyi intézmények, vállalkozások felajánlásainak köszönhetően. 

A nyerteseket e-mailben értesíti ki a Szervező. A nyeremények személyesen vehetők át a hivatalos díjkiosztón, illetve ha ez nem lehetséges, akkor egy előre egyeztetett helyen és időpontban. A nyereményekkel kapcsolatosan a nyerteseket nem terheli személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség, azonban a nyeremény átvételével összefüggésben esetlegesen felmerülő egyéb költségek és kiadások (pl. nyeremény átvételéhez való utazás költsége) őket terheli. A tárgyi nyeremények pénzre nem válthatók, másra átruházhatók.

A nyertes tudomásul veszi továbbá, hogy a nyeremény átadásáról kép-, hang- és filmfelvétel készülhet, egyben hozzájárul ezen felvételek akár teljes egészének, akár részleteinek későbbi az adott nyereményjátékhoz kapcsolódó felhasználásához.

A nyertesek tudomásul veszik, hogy ha a kiértesítéstől számított 90 naptári napon belül nem jelentkeznek a nyereményekért, azt a Szervező úgy veszi, hogy a nyereménnyel összefüggésben semmilyen igényt nem támasztanak.

Felelősség


A Szervező a pályázatra beküldött fotók eredetiségéért, azok tartalmáért, valamint a telekommunikációs adatátviteli hibák vagy nehézségek következményeiért nem vállal felelősséget! A játékszabályzat módosításának a jogát – a játékosok megfelelő tájékoztatása mellett – a Szervező fenntartja!

Adatvédelmi nyilatkozat

A  szervező a pályázatra beérkezett fotókkal kapcsolatban a beküldő nevét, e-mail címét, a kép készítésének helyét, idejét és címét tárolja. 

A beküldő nevét és e-mail címét nem adja ki harmadik fél számára, kizárólag a fotópályázattal kapcsolatos információk továbbítására használja és a pályázat lezárása után törli azokat.

A pályázó kérésére korábban is törölhetők az adatok, de ebben az esetben a szervező nem vállalja a felelősséget az információk továbbításáért. 

 www.csaladiiranytu.hu  és  www.facebook.com/HidegkutiCsaladiIranytu

A fotópályázat támogatói: